22-04-18

22.04.2018 Adeps à Neder-Over-Heembeek

FORMIDABLE, FORMIDABLE, ik loop al zingend door de straten van Hemiksem en het regent niet.

Ben vanmorgen om 08:30 van de trein gestapt bij de intussen bruine ezels. Schaarbeek dus, waar is de tijd van Mac The Knife en de broertjes Bakkali. Moet ruim drie kilometer stappen tot zaaltje Rossignol en het vinden van voetpaden rondom Docks Bruxsel is niet evident. Achteraf gezien vrij eenvoudig … gewoon het fietspad volgen! Bruxelles Ma Belle. Een local stuurt mij centrum Neder naar de startzaal waarvoor mijn dank. Er is een ommetje voor de 10 km op de Heizelvlakte, zegt de dame bij de onthaalbalie maar voor de 20 km geen probleem. Ik neem akte en vertrek.

Een eerste klimmetje en dan dwars door iets dat heeft van akkers, bos en verkaveling. Meerdere kisten rottend sinas langs de kant van de weg. Bruxelles Ma Belle ? De parkoersmeester doet anders zijn best. Veel groene achterafjes langs recente wijkjes overvloedig voorzien van groen ‘parcours commun’ en rood/witte linten. Een man naar mijn hart. Dikke zweetdruppels parelen van mijn voorhoofd, het is een zwoele ochtend. Ons Heer heeft het ook warm en bestookt mij met nat. Hij is blijkbaar niet in zijn humeur want grommelt een paar keer en flits met zijn alziend oog. Ik stoom, letterlijk en figuurlijk door richting Vilvoorde en de Aardeberg die zijn naam alle eer aandoet. Grappig zo tussen de golvende akkers lopen met flatjes die boven de bomen uit komen. Koningslo dan en de behuizing van de Wannekouter. Villa’s en 20-hoge woninghokjes zij aan zij. Binnendoortjes tot tramstation Esplanade. Trapkes op en trapkes af tot de Trade Mart of de Heizel. Wilde kastanje staat te pronken in zijn kaarsen.

Er is blijkbaar inderdaad een activiteit in het Heizelpark, houdt het midden tussen jogging en wandeling. Ik heb er geen hinder van en stap langs een halflege vijver richting openluchttheater en even verder de ‘Bollen van Brussel’. Sluip stilaan de Houba over en langs Hopital Brugmann, alleen voor de 20 km en met delicate bepijling Het Dielegembos dan, genieten van schitterende paadjes langs look-zonder-look. Verdomme, dit is top ! Jectapleintje dan de Heymboschsite. Hallo Police de Jette, deze schoonheid hebben jullie ons nooit gegund ! Naar de UZ-VUB nu maar net voor de brandweer het Laarbeekbos in. Beetje op eigen gevoel want de markeringen hangen ver uit elkaar. Groen en geurend genieten tot de voetbal van Ganshoren en dan de vallei van de Molenbeek. Zo uitgebreid deed ik ze nog nooit ! Le Parc Baudouin sluit aan, ben weer in Jette. Onze parkoersmeester is een artiest. In het volgende park stuurt hij ons over een Finse piste, de schat ! Ik verhef hem zo stilaan in de adelstand. Hij stuurt ons nu rond de Square Prince Leopold en dan terug de Houba over.

Parc Sobieski en zoeken naar pijlen om de helling op te geraken. Gaat over in Stuyvenberg, heel kunstzinnig en met onwaarschijnlijk overzicht over ‘t Stad. Parc van Laeken dan, met de attracties van Air Games (de jogging van deze ochtend), een sneeuw van bloemblaadjes valt over mij heen. Dank aan de hooikoorts. Ik stap stilaan richting kasteel van Flipper & Mathilleke, loop dan naar de Japanse Toren. Ook hier vind onze gastheer een groene doorgang tussen Van Praet en Pagodes ! Tegen mijn gewoonte in snij ik niet af naar het station. Wil deze kerel volledig consumeren. En ja hoor, hij heeft nog een parkje in petto en een woonerf. FANTASTIQUE, schrijf ik in het logboek van de organisatie. Loop de simpelste weg terug naar ‘la gare de Scharbeck’. Heb een fantastische wandeldag achter de rug, ZALIG !  En de parkoersmeester van vandaag, die noem ik gewoonweg GOD.

 

 fotoreeks

19:08 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brussels gewest, -n

De commentaren zijn gesloten.