11-07-17

09.07.2017 Sint-Michielstappers Brecht

Vorig weekend schreven de vakbonden van De Lijn mij vier dagen rust voor. Linda nam dan wel op zondag haar stalen paard naar Terhagen maar dat beest is mijn beste vriend niet. Dit weekend ben ik dus terug paraat. Gisteren hebben we pijltjes gehangen in het grote bos vanaf Juzekes-Eik. Wij twee vormen een goed geolied team, klaren de klus van ruim 15 kilometer binnen de vijf uur. Terwijl andere medewerkers de zaal klaarzetten genieten wij van een verDuveld gezellig terras in Den Bosuil.

Vandaag kiezen we dan voor makkelijk reizen. Het ritje van Antwerpen-Centraal naar het Brechtse station Noorderkempen duurt exact 15 minuten. We zijn met een tiental wandelaars op de eerste trein. Kunnen netjes de pijlen volgen tot de inschrijfzaal. Ons plaatselijk maatje (lees verslag Meerseldreef) komt mankend gedag zeggen, overdaad schaadt ook voor haar helaas. Er staan 31 km op ons menu al twijfel ik nog om in te korten tot 27 km, mijn mentale conditie is momenteel niet je dat.

Op pad dan maar voor een rondje om het stadspark heen en dan de Eyndhovensteenweg op. Het is al behoorlijk warm zo rond 10:00. Stroboer Herman zit na een paar kilometer wandelen bij mensen ‘op ’t geleeg’ een saffie te smoren. Doorsteekje en we wandelen langs het kanaal Dessel – Schoten tot Brug 11 ook bekend van café Trapke Op. De langere afstanden steken ’t water over en volgen de Westmallebaan. Half verharde weg tussen hoeves door. We passeren onder meer een ren met honderden kippen in vrije loop (scharreleieren). Heerlijk rustig wandelen is het in half open terrein met afwisselend dreven, opschietende maïs, weilanden en bosjes. We passeren het hoeveklooster van Sint-Lenaarts en keren weer langs de vaart van daarstraks. Pikken bij Brug 11 de kortere afstanden opnieuw op en zetten koers naar de kapel bij de Lochtsebaan en de rustpost net naast de koeienstal. Heel leuke eerste 10 km gewandeld.

Deel twee stuurt ons richting autobaan. Net ervoor draaien we domein De Groene Linden in. Een eerste sparrenstrook zet ons af op de Tilburgbaan waar de 30 km hun eigen ding gaan doen. Ik ga er dan toch maar voor. Het wordt heerlijk zwerven door het stille bos met het gezang, soms ook gekrijs, van menige vogelsoort. Een strookje kanaal om voor afwisseling te zorgen en dan een ‘bumpy’ strook bos. Kastanjebomen verliezen er al hun bruine blad wegens ziek. Bij open terrein pikken we kortere afstanden op. Lopen achterlangs de camping van daarstraks en mogen heerlijke lommerrijke dreefjes wandelen tussen weilanden door. Een laatste brede zandweg zet ons af bij de uit de kluiten gewassen kapel en de rustpost ‘bij de boer’. 20 km in de benen, een wat ruimere pauze is wenselijk.

Terug richting snelweg dan. Net voor de brug het verwildert bos in van Hoge Mereyt. Het landelijke van Brecht komt nu aan bod. Lopen een steenweg af tot Den Biekorf, want elke hoeve heeft hier een naam. Stappen verder over de Ploegsdijk, een tarmacje afgezoomd met eik. Vreemd, we zien haast geen enkele wandelaar meer. Het is nochtans amper 15:00 en alle afstanden lopen hier samen. We snappen er niks van.  Kijken ook verbaasd naar een installatie die grondwater oppompt en honderden meter verder terreinen besproeid. Pauzeren doen we een laatste keer in de plaatselijke voetbalkantine. Kijken er even naar de Tour, net op tijd om het incident Aru/Froome mee te maken en vast te stellen hoe Porte dit oplost.

De laatste 3,5 km zijn een stadswandeling. Langs het Frans Oomspad tot het gemeentelijke park en dan zwerven langs museum en statig kasteel. Gewoon uitlopen dus tot het obligate Duvelke. Van de meer dan 1100 deelnemers hebben wij nauwelijks 10 % gezien. Zijn wel zeer tevreden over deze prachtig groene en perfect afgepijlde tocht. Ja, het bepijlen daar letten wij op hé, kwestie van bij te leren.     

FOTOREEKS

20:22 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, -b

Commentaren

De Wandelende Krabben ( Bergen op Zoom ) organiseren de Brabantse Wal tocht en de start locatie is gewijzigd naar Tennisvereniging Mattemburgh , Sportlaan 2 , Hoogerheide alwaar voldoende parkeergelegenheid . Een hartelijk welkom voor onze zuiderburen !!

Brabantse Wal Wandeldag 2017

Dit jaar vanaf NIEUWE STARTPLAATS !

Jaarlijks is er op de laatste zaterdag van augustus in Hoogerheide/Woensdrecht de organisatie van de Brabantse Wal Wandeldag staan De Wandelende Krabben weer borg voor mooie route,s

. NIEUW is dat : de start is verplaats naar de Hoogerheidens Sportlaan !

Een wandeldag waar gemiddeld jaarlijks zo`n 600 deelnemers inschrijven.
Met als doel vele bekend te maken met een mooi stukje natuurschoon op de grens van Noord-Brabant en Zeeland. Dit jaar is dit jaar de 24e keer op: zaterdag 26 augustus.

Wandelingen langs en over de steilrand welke de overgang vormt van klei naar zand , met polderweggetjes , en bos en heide paadjes in de gemeente Woensdrecht.'

Naar gelang van de gekozen afstand lopen de deelnemers via o.m de laatste nieuwbouwwijk De Hoef het Zandfort naar het "Fokkerbos" de Vinkenberg en landgoed Mattenburg en Lindonk naar en voormalig zwembad "De Duintjes naar de een eerste stop.verder is ook`t Koepeltje ( met uitzicht op de polder ) en De Marenberg zijn in de route opgenomen.

Iedereen kan meedoen ,hiervoor hoeft men geen lid van een club te zijn vanaf 07.00 uur kan er vertrokken worden vanaf Tennisvereniging Mattemburgh aan de Sportlaan
Afstanden zijn 7 - 14 - 20 - 30 of 40 km Deelnamekosten zijn : 2,50 € te betalen aan de start bij het inschrijfbureau ( er is GEEN voorinschrijving noodzakelijk )
Deelnemers met wandelpas (lidmaatschap bond of wandelclub) ontvangen 1 Euro korting.
De E.H.B.O is paraat om de deelnemers bij e.v.t. ongemakken bij te staan en te helpen.

Wilt u wat aan uw conditie doen na de vakantie ? dan is dit een uitstekende gelegenheid , al wandelend gezond uw omgeving verkennen ! Een aanrader !!!

Peter Wirtz
+31613069922

Gepost door: peter wirtz | 19-07-17

De commentaren zijn gesloten.