25-10-14

18.10.2014 Natuurvrienden Zoersel

Na het kappersbezoek reppen we ons naar Zoersel, de dichtstbijzijnde startplaats weet je wel. We verslikken ons in de ligging van de startzaal, hadden een locatie aan de overkant van de steenweg in gedachten. Kiekeboe blijkt trouwens klein behuisd en met vrijwel geen parkeerplaats in de buurt. We redden ons wel. Hebben geen interesse voor het aangeboden culinaire parkoers, hebben een zelf bedachte 35 km als doel. Reppen ons aanvankelijk door stille straten Vlissingse stappers achterna, voorbij het eerste hapje in het Lindepaviljoen. Kievit- en Molenheide zijn volgebouwd met villa’s. Geen mens te bekennen behalve die gekke wandelaars en hij of zij die de hond dienen uit te laten. Waar vroeger de Molen van Zoersel stond prijkt nu enkel nog een fundering en een modern kruisbeeld. Aan de overkant van de drukke steenweg wacht Meerheide en het eerste groen, bosje, weiden en maïs. Even verder een leuk extraatje door het bos van ’t Geleg met zijn rosse varens. Onze eerste pauze is in de Zwarte Hoeve. Ik laat er mij de kleine hamburger smaken. Kunnen er zowaar een, zei het fris, terrasje doen.

Vrij snel na de pauze volgen we de 50 km op onze extra etappe. Lopen moederziel alleen langs de kleurrijke natuur in herfsttooi. Stappen op grondgebied Malle de bossen in. Eerst nog wat villa’s maar dra puur natuur. Uiteraard missen we een pijl wegens net te veel rondkijken, behalve in de goede richting dan. Door De Welvaart en de Hegte Heyde gaat het richting Domein Bethanie. Verlaten het via de brandweer kazerne en stappen langs achterafjes naar De Knod, een erg lange rechte straat tot een drukkere baan. Zijn op grondgebied Schilde en het fietspad zet ons af bij een pracht van een gerestaureerde hoeve, nu een IJssalon (de 4 Seizoenen). Linda kan er zowaar een mooie bol soep krijgen. Ik ga voor koffie en een heerlijke makaron met frambozen coulis. De zaakvoerster blijk Hemiksem te kennen en zelfs onze eigenste straat. De wereld is klein.

Gesterkt gaan we weer de baan op. Dra met knisperend populierenblad onder de sloffen langs weilanden. Stappen vervolgens dwars door het centrum van Sint-Antonius-Zoersel en gaan dan zwerven door de villawijken van Halle. Het duurt ons wat te lang. Medelaar biedt even bos, maar nog steeds asfalt. De Vorse Beemden doorkruisen we langs een fietspad. De Grote en de Kleine Wandelweg zijn nog meer villa’s tot de rustpost in het Hallehof. Helpers zijn er al aan het opruimen, maar bieden ons wel hoffelijk nog een zitplaats aan. We lopen de bebouwing uit, zoeken de Lage Weg op. Blijkt een lange betonweg te zijn dwars door weilanden en landelijke taferelen. Kauwen en kraaien maken een woeste dans boven onze hoofden. Stilaan duiken we eindelijk een meer beboste omgeving binnen. Zwerven heerlijk over zachte paden in het groen onder het blauwe, warme zwerk. Rustpost Boshuis is bemand door Ludo en zijn Stroboeren. Het gaat er meteen uitbundiger aan toe. Het wordt nog leuker als clubmaatjes Christine & Noel zich bij ons voegen. Brusseleirs in een Antwaarpse omgeving, moet kunnen.

Als viertal duiken we de bossen in voor onze laatste etappe. Lekker wild bos met verwelkende varens, natte stroken ook. Langs de Zoerselbosdreef gaat het naar … juist ja het Zoerselbos. Kijken verbaasd naar een zootje gedumpte telefoonboeken. Zullen ’s avonds ook vermeldt worden in de kolommen van de krant. Hoe dom kan iemand zijn. Bij het uitkomen van het groen zijn we met een zevental het spoor bijster. Marie-Louise en Jo, autochtonen, zetten ons terug op het juiste spoor en stellen een pijl terug bij in de juiste richting. Snoodaard die ons hier te pakken had !

We genieten van de aangeboden pannenkoek (Ranstuilen) en vatten de laatste twee kilometer aan langs de berken van de Torendreef. Ter aankomst vele bekenden waaronder Hennie, meteen in innige omhelzing met Linda, als waren het twee zussen. De Duvel is op, we houden het dus op één drankje en rijden terug naar Hemiksem. Gemengd gevoel over deze tocht vanwege de vele verharde wegen en bebouwing in het middenstuk. Maar stralend weer en vele bekenden, dus een geslaagde zaterdag.        

FOTOREEKS

 https://picasaweb.google.com/102282674505838562948/181020...

 

20:49 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, -z

De commentaren zijn gesloten.