12-06-13

09.06.2013 A.W.S.V. Turnhout te Zevendonk

De Padstappers in Schendelbeke, dat stond er op ons programma voor vandaag. Helaas gingen de Ijzeren Jongens echt dwars liggen. Niet minder dan twee werven lagen er op onze route, de reistijd gevoelig rekkend. Tja, Giesbaarge, het zal voor een volgende gelegenheid zijn, niet aan te doen. Onze krijgsraad levert Zevendonk op, we weten, altijd een leuke tocht. Makkelijk reizen ook, trein tot Turnhout, tien minuutjes bus en we zijn paraat. Het is behoorlijk druk in de startzaal. Toch pluk ik een klein vrouwtje moeiteloos uit het publiek. Wandelmamma Jeanneke moet haar knuffel krijgen. Ze oogt broos en frêle maar nog steeds tip top ‘in de plooi’. Is goed omringd ook voor haar dagelijks tochtje.

Het parkoers lijkt hetzelfde als vorig jaar maar dat deert ons allerminst. Was het grijs en grauw tijdens onze reisweg, in Turnhout schijnt de zon ,warmt de omgeving stilaan op. Moeten voor een eerste lus naar de overkant van de steenweg die Turnhout met het zuiden verbindt. Duiken de velden in tussen geurend hooi, paardenweiden en ‘als ik later groot ben zal ik een kerstboom wezen’. Pompoen Jules dreigt met een Gas-boete wegens overdreven snel wandelen. We genieten weer van dat heerlijke sfeertje onder stappers. Een brede zandweg loodst ons naar Reesdijk en zijn rododendrons in prachtige bloei. Bij de steenweg terug is de politie onze vriend. Hebben er in Den Donk een uurtje wandelplezier opzitten.

Moeten een tweede keer langs een oud kerkhof maar nu rechtsom door een prachtige dreef. Dan volgt een lang stuk steenweg langs afspanning De Oude Eik tot Leiseinde, niks aan te doen. Maar nu kan het feest beginnen ! Stappen het militaire domein bij de spoorlijn binnen. Stroken sparrenbos, bezaaid met oude legergebouwen, wisselen af met open stroken. Bedoeling is er opnieuw heide en poelen te creëren. Het tweede lukt al aardig, naar het gekwaak van kikkers te oordelen. Ook krekels laten zich al horen, het is dus warempel toch zomer aan het worden ! Na een zevental kilometer verlaten we het groen om de rustpost bij de kazerne van de para’s in Tielen op te zoeken. Toch niet echt terrasjesweer dit jaar, het is knus in de ruime zaal.

Zoals het de gewoonte is maakt de 30 km hier een lokale lus. We stappen voorbij de A. Gailly kazerne. Tiny & Danny zijn er reeds op de terugweg, even later ons koppeltje uit de Hobokense Polderstad ook. Wij moeten voorbij domein Hoge Rielen nog het fietspad op dat ons door de velden naar … gehucht Hoge Rielen zal voeren. Op de terugweg wacht nog een mooi stukje wilde natuur met vlondertjes en al. Fietspad en tarmac zetten ons terug af in de rustpost. We komen er Nathalie & Wilfried tegen, zij uitwandelend van een warme Sloebertocht gisteren. Ter voorbereiding van de Doto ?

We gaan er weer vandoor, hebben nog een extraatje voor de boeg. Maar eerst wacht achter de kazerne die prachtige Kaliebeek. Een zandweg loodst ons langs het bruine water (café au lait) met zijn oevers van varens in volle glorie. Prachtig toch dit biotoop in volle zonlicht ! Bij Volkers ga de 30 km zijn eigen weg. Loopt een landelijk extraatje langs de hoeves van Winkel. Net voor het Winkelsbroek komen we allen weer samen. Tja, een laatste keer voor vandaag genieten dus van wild en nat groen langs de Kaliebeek. Al liggen de moeraspaden er droger bij dan vorig jaar. Ook de insecten houden zich gedeisd, het is iets minder warm, een echt stappers temperatuur. Langs wat weiland verlaten we het natte gebied en zetten koers naar de laatste rechte tarmac tot de finish. Improviseren er ons terras om met Nathalie & Wilfried van de Duvelse geneugten te genieten. Hebben weer een leuk en zomers wandelweekend achter de rug. Kijken al uit naar het volgende met Wachtebeke en Itegem in het achterhoofd.

FOTOREEKS

https://picasaweb.google.com/102282674505838562948/090620...

20:48 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, -z

De commentaren zijn gesloten.