20-06-12

17.06.2012 Gasthofstappers De Klinge

Terwijl Lindake verder uitziekt reis ik met trein en bus naar de Broertjes in De Klinge. Het is erg druk in het kleine zaaltje met busreizigers uit ondermeer Schaffen, Everbeek en Herzele. Mijn gekheid van gisteren zit nog in de benen, ik start behoedzaam voor 30 km. Stille straatjes loodsen mij naar de Sluisstraat en de Wase polders. Oeps, ik had aan de Schaffense Vossen een bosparkoers voorgehouden ! Maak mij geen zorgen, dat komt straks wel goed. Stap intussen over het vrijwel kaarsrechte betonbaantje langs polderpatat in de bloem, vlas en fruitgaarden. De eerste rustpost na 4,4 km in wijkschooltje ’t Calf sla ik over. Ben aan de late kant door de babbels met de Voskes, mijn ex clubmaatjes. Duik nu vrijwel meteen het Stropersbos binnen. Veelal spar met een ondergroei van bramen en varens. Goed begaanbare paden toch ondanks de nattigheid van de voorbije dagen. De Koestraat en de Papenstraat tonen een veelheid van buitenverblijven in alle mogelijke formaten. Stroken bos en open landschap wisselen elkaar voortdurend af terwijl ik langs de Trompkapel (1883) richting drukke steenweg die Sint-Niklaas met Hulst verbindt, loop. Erop en erover en langs Voorthoek terug de halfopen natuur opzoeken. De tweede rustpost ligt in het schooltje van de Hellestraat, ik heb er ruim 10 km opzitten.

Even een babbel met Willy uit Koekelare en ik begin aan de extra lus van de 30 km. Enkele straten zijn druk bezet met fietsers, duidelijk een georganiseerde uitstap want in erg grote groepen. Ben weer in het groen bij de splitsing maar helaas niet voor lang. Wordt het tarmac van de Lekestraat opgestuurd, dat mij naar en over de landsgrens loodst. Huisjes kijken helaas. Bij Speelhof gelukkig terug onverhard. Meestal brede zandpaden langs weilanden en weekendverblijven in de bossen. Typisch voor de omgeving van Stekene, waar ik nu wandel. Prijs van de papieren meter, zou JPD zeggen, ik doe ongeveer 1:50 over de 7,9 km. Maakt niet uit, het is prachtig weer, ik wandel in het groen, meer moet dat niet zijn.

De weinige wandelaars in de rustpost raken aan de babbel. Ervaren kerels overladen een jonge dame met ‘tips & tricks’, grappig. Ik blijf niet te lang zitten, de bus in De Klinge gaat maar om de twee uur. Ben hoopvol gestemd op wat komen gaat en wordt op mijn wenken bediend. Sint-Jansteen en dus prachtige puur natuur. Hoge grassen in de bloei, zandpaden langs grachten, lekker lopen dit ! Moet opnieuw de drukke steenweg over. Het is er file rijden richting Hulst, de Belg gaat zijn zondagse inkopen doen. Ik moet er om lachen … te voet was je er al geweest, bedenk ik ! Aan de overkant wacht weer het Stropersbos. Heerlijke paden tussen spar en soms metershoge varens. Eén dametje heeft thuis haar dimmer vergeten, haar West-Vlaams is denkelijk tot aan ’t Zeitje te horen ! Ik rep mij naar de laatste rustpost in de schaduw van De Oude Statie. Tijd voor een korte pauze, heb nog ruim 7 km voor de boeg.

Mag meteen weer de landsgrens over en de Clingse bossen in. Heerlijk flaneren over paden tussen prachtige den en spar, rosse grassen ook. Het extraatje voor de langere afstanden loodst mij naar café Roskam in Kapellebrug en dan even parallel met de steenweg naar Hulst. Wordt vervolgens een heerlijk pad ingestuurd langs een gracht met metershoog riet. Kom zo uit bij de oude spoorweg Mechelen – Terneuzen, nu een wandelparadijs. Dit wordt mijn terugweg naar Bels. Pik de kortere afstanden  op en mag langs een brede, ondiepe gracht met weelderige plantengroei flaneren. Een laatste bosstrook, een laatste grenspaal op de steenweg. Mijn 30 km zitten er op. Heb nog ruim de tijd voor een paar streekbiertjes in het gezelschap van ’pakkeman’ Paul en andere Vossen. Het was leuk beste Broertjes al hou ik dan niet zo van de Hellestraat.  

FOTOREEKS

https://picasaweb.google.com/102282674505838562948/170612...

17:22 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oost-vlaanderen, -d

De commentaren zijn gesloten.