30-11-11

27.11.2011 Scheldestappers Zingem

Bekende wandelaars uit Deinze wuiven naar ons, ook zij zoeken een parkeerplaatsje in de Zingemse achteraf straatjes. Nog voor we in de startzaal zijn staat ons moreel al hoog. Claire en JP zijn terug op pad, voor JP nauwelijks acht weken na het inbrengen van zijn heupprothese. En hij straalt ! Als dat geen goed nieuws is ! In het gedateerde parochiezaaltje verder geen rechtstreekse bekenden behalve ‘kent U de weg naar Ename’ Martin, vandaag garçon van dienst.

We trekken ons op gang voor de eerste etappe. Er staat nogal wat wind in de Zingemse beemden. Zonnestralen komen tussen het wolkendek piepen. De langere afstanden moeten de Nederzwalmsesteenweg op maar worden er voor beloond met een extraatje door De Grootmeers en zijn runderen begrazing. Valt ons best mee dit. Nog steeds door de beemden wandelend pikken we de kortere afstanden opnieuw op en zetten samen koers naar de eerste pauze onder de kerktoren van Asper. Veel bekenden in het kleine zaaltje, de facteur van Nukerke, wandelaars uit Deinze, Kortemark en Kluisbergen, om er maar enkelen te noemen. Linda’s eerste optreden sinds lang in Oost-Vlaanderen gaat niet ongemerkt voorbij. Ze krijgt heel wat schouderklopjes, we stralen allebei. Wat is die wandelwereld toch een leuke familie om bij te horen !

Vrolijk trekken we ons op gang voor de extra lus die de dertigers aangeboden krijgen. Moeten nogal wat Asperse straatjes doorlopen, een steegje ontgaat ons net niet. Over betonbaantjes in de velden zetten we koers naar de Schelde. Even wat paadjes langs verdort maïs, we zoeken een tweede keer de waterkant op tot bij een sluis. 2,77 meter blijkt de diepte van het water hier te zijn, althans volgens het elektronische bord. Ganzen en landmeeuwen zijn in groten getale aanwezig bij een eilandje op de rivier. Wij verlaten ze en kiezen voor een bosje en later terug veldwegen. Het zwerk wordt donker, lichte regen komt ons vervelen. Nattig stappen we een tweede keer de overvolle rustpost van Asper binnen. Na ons volgen Linda & Dirk (Nijlen) alsook het kruim van de IJsetrippers. Wij hadden blijkbaar geluk, zij zien er allen als verzopen waterkiekens uit.

De eerste kilometer na de pauze worden wij ook meer dan ons lief is ‘verwent’ door het hemelse goedje. Zodra wij de Zingemse kerkwegels echter verlaten en voor open ruimte kiezen, komt het zonnetje weer te voorschijn en wordt de hemel terug blauw. Ja, we hebben echt wel geluk vandaag. Stappen nu door landelijk gebied, over stille tarmacjes langs Hoeve De Rotse richting kasteel Axelwalle. Lekkere kasseipaadjes, goudgele, netjes gesnoeide beukenhaag, prachtig is dit ! De langere afstanden wijken uit. Nog meer asfaltwegen sturen ons richting Mullem tot het Moriaanshoofd. Het retourtje gaat rechttoe rechtaan door open veld, kilometers maken tot rustpost Amigo in Heurne.

Een laatste innerlijke versterking, de finale wenkt. Hij begint prachtig. We mogen de heuvel af richting Scheldemeersen. Mogen lekker schaatsen over vettige paadjes langs afgesneden Schelde armen. Ieder doet het op zijn manier, voetje voor voetje tot stoer en snel. Even de spieren losgooien op de Scheldedijk. Een tweede blubberbad volgt terwijl we uitkijken op een kudde runderen die modder leuk lijken te vinden en er zich log door voortbewegen. De langere afstanden mogen opnieuw de Scheldedijk opzoeken. Bij een verraderlijk opstapje heeft de organisatie attent een zeel voorzien. Linda staat in drie tellen boven, net of ze dat elke dag doet ! Er wacht ons een laatste natuurgebied, de kleiputten van Grooten Bulck. Het opstapje lijkt hoog voor ‘korte pootjes’. Mijn Smurfje laat zich niet ringeloren, neemt gezwind elke hindernis. We ploegen vervolgens letterlijk door de akkers richting andere wandelaars. Samen zetten we rond de spoorbaan, in zacht dalende lijn, koers zetten naar de eindmeet. Hoog tijd om te Sloeberen. Annieken en Chris komen ons nog even een hart onder de riem steken. Ja, we hebben een leuke dag gehad. Hebben weer enkele mooie stukjes parkoers gelopen die ons niet echt bekend waren en hebben genoten van het gezellige samenzijn in onze wandelfamilie. Volgend weekend zijn we er weer, tot dan.

FOTOREEKS

https://picasaweb.google.com/102282674505838562948/271120...

 

 

23:07 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oost-vlaanderen, -z

De commentaren zijn gesloten.