14-06-10

13.06.2010 Oxfam Fairfoxes Vosselaar

Ik wordt vanmorgen verplicht mijn mening te geven over een oude, grijze man die al enkele jaren in coma ligt. Gezien zijn gezegende leeftijd van ruim 180 jaar adviseer ik hem vredig te laten inslapen. Zijn kinderen zijn nu wel oud en wijs genoeg om elk hun eigen weg te gaan. Het duurt even voor mijn advies gevalideerd is, ik moet mij reppen voor de bus van 08u37. Zijn mijn wandelkilometers vandaag node beperkt, ik hou mij aan de in Eksaarde gemaakte belofte om ook Luc Guns en zijn Oxfammaatjes een bezoekje te brengen. Vanaf de Antwerpse Rooseveldplaats is het net een uurtje met de bus. Ook in Vosselaar een drukke bedoeling van af en aan lopende burgers die aan hun plicht voldoen. Leuk om even de modeshow van de pronte dames gade te slaan. Maar ik ben hier om te wandelen, niet om te likkebaarden !

Geniet van het aangeboden koffietje met rijsttaartje en sla een praatje met Steven, net terug van de 100km van Binche (inclusief gratis natuurlijke douche). Ook de Doetjes tekenen present, op volle getalsterkte en in volle ornaat. Ik vertrek voor de eerste lus van zo’n 15 km. Eén straat ver wandel ik al in het groen. Luc loodst mij rond de Konijnenberg. Het parkoers zal een afwisseling blijken te zijn van (nieuwe) woonwijken, achterafjes en prachtige groene stukken. Ik wandel het parkoers in mijn dooie eentje, kom af een toe een man of vrouw met hond tegen, verder niemand. Loop voorbij Carta Mundi in industriezone Visbeek en ben even later tot mijn verbazing op de Turnhoutse ring. Enkele honderden meter verder stuurt de Galgenbeekweg mij opnieuw het groen in, langs een prachtige beukendreef en voorbij een kasteel. Duik onder de ringweg door en dan wacht de vaart. Mag zijn oever volgen over meerdere kilometer te midden het frisse groen, een heerlijke wandelweg. In de buurt waar Max woont verlaat ik het water en loop door open veld tot aan de rustpost van vliegtuigmodelclub De Vliegende Vissen. Ben net twee uur onderweg en heb denkelijk 12 km gewandeld.

Neem de tijd voor een drankje en ga weer op pad. Nieuwe wijkjes en groene paden wisselen elkaar opnieuw af tot de start. Tijd voor een pilsje. Globetrotter Gwy bekijkt aandachtig het etiket van het flesje. Ken ik, zegt hij, is Palestijns bier! Hij heeft nog gelijk ook ! Het profetische Taybeh Beer blijkt in Ramallah gebrouwen te zijn en door de economische blokkades tot in Vosselaar geraakt te zijn, een wonder is geschied ! Ik neem afscheid van de Doetjes en start voor de lus van 10 km. Konijnenberg + Grootheide staat er op de wegwijzer. Weer duik ik meteen het groen in en wandel over heerlijke slingerpaadjes onderaf de genoemde berg. Vanaf een wijkje mag ik een vaste bewegwijzering volgen. Eerst wat achterafjes langs tarmacjes die nog geuren naar vers gegoten teer. Vervolgens ga ik de bossen van Grootheide uitgebreid verkennen. Het is een typisch Kempens bos met zandwegeltjes, sparren en een ondergroei van allerlei groen, varens, bramen en grassen. Paadje in, paadje uit, maal ik de aangename kilometers af. Een fietspad stuurt mij rond een open rechthoek, verlaten weide- en akkerland. Ik pauzeer even op een bankje. Verlaat het bos voor weer een andere woonwijk en mag dan de GR volgen, letterlijk over de Konijnenberg. Ook deze, prachtige lus zit er op.

Tijd voor een bruin biertje, het is terrasjesweer en de lokale braderij is druk beklant. 16u00, ik heb nog wat tijd over en beslis de 5km nog bij te lopen. Aan de overkant van de steenweg wandel ik door een omgeving die Looy noemt. Verharde weg maar wel door bos en wei, leuk. Stap flink door en ben nog voor 17u00 terug. Zoek even een kraam om de innerlijke mens te versterken en rep mij dan naar de bus. Vosselaar is Eksaarde niet, toch heeft Luc er een leuke tocht van gemaakt. Voldaan laat ik terug naar Hemiksem rijden, benieuwd naar de prestaties van Bart en Co.

 FOTOREEKS

http://picasaweb.google.nl/nederbelgenopstap/20100613Voss...

22:05 Gepost in wandelen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: antwerpen, -v

Commentaren

Ga zeker naar Seraing in het weekend van de 26e, echt een aanrader! Vergeet vooral niet als je er langs komt een kijkje te nemen in de showroom van Val Saint-Lambert. Je kijkt je ogen uit, foto's nemen mag ongelimiteerd; zie onze foto's bij Ivoz-Ramet. Hartelijke wandelgroeten van Gonny en Jos

Gepost door: Jos en Gonny Hollanders | 16-06-10

De commentaren zijn gesloten.